5.8.2013

Kesäkurpitsapallerot

Ystäväni kävi Kreikan-lomallaan kokkikurssilla, ja postasi Facebookiin herkullisen näköisiä palleroita. Resepti meni ystäväni sanojen mukaan suurin piirtein näin:

Näihin tulee kesäkurpitsaa, sipulii, minttuu, tillii, persiljaa, grueree, kananmunaa, korppujauhoo, oreganoo ja oliiviöljyy. Kieritellään vehnäjauhos ja tiristetään oliiviöljys.

Kesäkurpitsasta siemenet pois ja raasto ja valutus, 3 isoo niin tulee paljon. Sitten kolme sipulii ja 250g juustoo ja hyvät satsit yrttei. Fiiliksellä loput.


Me panostettiin tuohon fiilikseen ja jätettiin mittailut sikseen. Sipuli unohdettiin, kaupassa ei ollut minttua ja tillikin jäi jääkaappiin, mutta silti näistä tuli tosi hyviä. Juusto vaihtui cheddariin ja mausteisiin lisättiin vähän valkosipulia, chiliä ja juustokuminaa. Ja tietysti suolaa ja mustapippuria.

Ellei tee koko kompanijalle ruokaa, niin yhdestäkin keskikokoisesta kesäkurpitsasta tuli melkein parikymmentä palleroa.

Tsatsiki sopi eritysen hyvin kyytipojaksi.