10.8.2013

Ihana Muru!

Synttäreiden kunniaksi tein jo kolme kuukautta sitten varauksen Muruun. Päätin, että nyt vihdoinkin on pakko päästä testaamaan tämä kaikkien ylistämä ravintola. Kun odottaa kolmekin kuukautta ravintolailtaa, niin odotuksetkin nousevat kohtuullisen korkealle. Mutta rankan työviikon jälkeen en jaksanut yhtään pingottaa, vaan otin tyytyväisenä kaikki suositukset vastaan. Se taisikin olla oikea taktiikka tähän ravintolaan, harvoin olen lähtenyt ravintolasta yhtä tyytyväisenä.


Otettiin mukisematta päivän menut. Alkuun tarjoiltiin leipää (lämmintä ja sitkasta, eli superhyvää) ja artisokka-oliivitahnaa. Tahna ei varsinaisesti hurraa-huutoja herättänyt, mutta ihan kelpo aloitus, lähinnä leivän takia. Ensimmäinen varsinainen alkuruoka oli tuoreita kirsikoita, vuohenjuustomoussea, briossia, rucolaa ja pinjansiemeniä. Puhtaita reippaita makuja, jotka sopivat täydellisesti yhteen. Miksi en ole aikaisemmin tajunnut yhdistää vuohenjuustoa ja kirsikoita?


Pääruoaksi otimme molemmat päivän kalan, Ahvenanmaalaisen taimenen. Tryffelikastikkeessa ja suolayrtillä, sokeriherneillä ja perunoilla. Kala oli täydellisen mehukasta ja kastike ihanaa.


Ennen jälkkäriä tarjottiin juustoja, kypsää brietä ja comtea kirsikkahillon kera. Jälkkäriksi oli mustikkaa, valkosuklaajäätelöä, suklaakeksiä ja vaniljakastiketta. Varsin kelpo, parasta oli kuitenkin jälkkäriviini, joka oli Piemontelainen brachetto-rypäleestä valmistettu, hieman kupliva makea punainen jälkkäriviini. Olen nyt kolme kertaa eri ravintoloissa törmännyt tähän, ja rakastunut palavasti. tämä riittäisi melkein pelkästään jälkiruoaksi.


Vielä espressot ja lasku, joka kuohuviinin ja kolmen lasin viiniä, neljän ruokalajin ja kahvin jälkeen oli kahdelta alle 200€. Hinta-laatusuhde varsin kohdillaan ja Muru on paikkansa ansainnut Helsingin ravintolakulttuurissa.


Ihana ihana Muru!