15.6.2013

Taste of Helsinki

Kuten tosi moni muukin, mekin käytiin Hipin kanssa Taste of Helsingissä. Alun jono alueelle meinasi käännyttää samantien pois, mutta onneksi liput oli hankittu jo ennakkoon ja asetuimme kiltisti jonon perälle.


Ruoka oli hyvää. Maistettiin Smörin savustettua tomaattia ja mozzarellaa sekä graavikuhaa, Luomosta kananmunaa 64,7°C sekä tartaria. Gaijiniin oli pisin jono mutta sekin liikkui sutjakasti eteenpäin. Mulle elämäni ensimmäiset simpukat ja Hipille possua. Tässä vaiheessa alkoi vatsat täyttymään uhkaavasti ja oli välijälkkärin paikka: Juuresta suola-karamellikakkua molemmille omat annokset. Muuten olimme (kerrankin ennakoineet fiksusti ja) maistelleet kaikki kasvis- ja kala-annokset puoliksi, Hippi saa syödä lihansa itse.
Ilmoittauduimme innokkaina Electroluxin Chef's secrets-kokkikouluun, jossa kokkasimme Suomen kokkimaajoukkueen opastuksella lohta, kampasimpukkaa ja vihanneksia. Hauskaa oli yrittää pysyä kokkien tahdissa, mutta välillä kyllä piti luntata reseptistä, että miten se nyt menikään. Kalat kun ei ole meidän vahvoja puolia. Lopuksi ahdoimme kala-annokset jo valmiiksi täysiin vatsoihin. Kerrassaan mainiota.


Kävimme vielä kuuntelemassa Jouni Toivasen pihvinpaisto-luennon ja mietimme tarkasti mihin sijoittaisimme vikat markkamme. Päädyimme Bistro Omatin haukiburgeriin, joka olikin ehkä koko illan paras annos. Vielä pari jälkkäriä puoliksi (Demon mustaherukkaa ja suklaata ja Murun raparperia ja paahdettua valkosuklaata) ja olimme valmiita pyörimään kotiin. Vihoviimeiset markat tuhlasimme käsintehtyihin konvehteihin, jotka tarjoillaan huomisella aamupalalla.Huh. Viini oli hyvää, Hippi maisteli enemmänkin, itse jämähdin Viinitien ihanaan luomucavaan, Cava Vall Dolinaan. Saattaa olla että eksyin kolme kertaa samalle tiskille.

Illan ehdottomasti parhaat ruoat olivat Juuren jälkkäri, jota monet muutkin bloggaajat ovat kiitelleet, sekä Bistro Omatin Haukiburgeri. Ihanaa, ensi vuonna uudestaan ja silloin emme syö aamulla ennen festaria superrunsasta brunssia... Jonoista huolimatta kaikki toimi sutjakkaasti ja montaa minuuttia ei pisimmässäkään jonossa tarvinnut seistä. Jos jotain pientä parannettavaa keksisi, niin pöytätilaa voisi olla enemmänkin, välillä ei meinannut löytää yhtään tyhjää pöydänkulmaa, jolla lautasen olisi voinut laskea. Mutta muuten kerrassaan mainio tapahtuma ja sääkin suosi lauantai-iltana herkuttelijoita.