10.6.2013

Skonssit

Prinsessahäiden katsomossa oli myös tarjolla skonsseja. Ensimmäistä kertaa sain nämä onnistumaan. Reseptin katsoin Pastanjauhajilta ja tein pieniä muutoksia siihen.


Tästä tuli kahdeksan keskikokoista skonssia

5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
120g voita
1,8 dl maustamatonta jugurttia

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Pilko voi ihan pieniksi kuutioiksi ja hiero käsin jauhoseokseen. Lisää jugurtti ja sekoita käsin niin vähän kuin mahdollista. Kippaa taikina pöydälle ja kääntele sitä sen verran, että saat tehtyä pyöreän kiekon. Jaa kiekko kahdeksaan osaan ja nosta kolmiot pellille leivinpaperin päälle. Voitele maidolla ja paista 200°C (kaasu 4-5) n. 15-20 minuuttia. 

Tarjoa hillon ja kerma-mascarponeseoksen kanssa mahdollisimman pian.