17.6.2013

Mansikka-vuohenjuustosalaatti siiderisiirapilla

Hartwall kutsui meidät ruokabloggareiden kilpailuun, jossa piti suunnitella (ja toteuttaa) teemalla "Onni on yksinkertaista" helppo ja yksinkertainen resepti.

Onnesta, helppoudesta ja yksinkertaisuudesta meille tuli heti mieleen mansikat, ja siitä kehittelimme helpon kesäreseptin, joka ei vaadi montaa ainesosaa ja valmistuukin alle vartissa. Kesäiltana kuuman päivän jälkeen kelpaa liottaa varpaita järvessä ja natustella raikasta salaattia, jossa suolainen vuohenjuusto ja makeat mansikat ja siiderisiirappi sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi.


Mansikka-vuohenjuustosalaatti siiderisiirapilla

Erilaisia (salaatin)lehtiä (esim. tammenlehti, jäävuori, lollo rosso, viinisuolaheinä, basilika...)
Mansikoita
Pinjansiemeniä
Voita
Maalaisleipää
Vuohenjuustoa
Suolaa
Pippuria
Balsamicoa

Siirappi:
1 dl Happy Joe Organic-siideriä
1 tl ruokosokeria

Tee ensin siirappi. Mittaa pieneen kattilaan siideri ja sokeri. Kiehuta hiljalleen kasaan, kunnes siideristä tulee siirappimaista. Nosta kattila hetkeksi syrjään. Revi pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä jokaisen ruokailijan lautaselle. Pilko mansikat. Paahda kuivalla pannulla ensin pinjansiemenet ja nosta ne sivuun. Pilko leipäsiivut paloiksi. Lisää voita pannulle ja paahda maalaisleipäkuutiot rapeiksi krutongeiksi. Paahda uunissa grillivastuksen alla vuohenjuusto. Kasaa kaikki aineet lautaselle salaatinlehtien päälle. Mausta suolalla, pippurilla, balsamicolla ja siiderisiirapilla.


Yhteistyössä Hartwallin kanssa.