17.11.2012

Hannan loistavat valkosipuliperunat

Rakas ystäväni Hanna tarjosi edellisenä "Älä arvostele mun illallista"-iltana taivaallisia valkosipuliperunoita. Tietysti kinusin ohjeen ja nyt jaan sen teillekkin.


Näiden kanssa piti nauttia uutta Beaujolais Nouveauta, mutta lähialkoista se oli myyty jo loppuun. Joten korkattiin lahjaviini. Kelpo viini sekin. Lisäksi piti olla romanialaisia kasviskroketteja, mutta perunat loppui kesken, niin oli tyytyminen soijapihveihin. Hipillä oli jotain lihaa seurana. Ja molemmilla mustaherukkahyytelöä. Valkosipuliperunat ja mustaherukkahyytelö käyvät loistavasti yksiin.


2-3 hlölle

400g puikulaperunaa
1 sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
1,5-2 dl kermaa
100 g emmental-juustoa
suolaa
valkopippuria
(tuoretta) timjamia

Kuori perunat, siivuta ne. Perunat saa jäädä aika paksuiksi siivuiksi. Pilko sipuli rouheiksi paloiksi, siivuta valkosipuli ihan ohueksi. Sekoita kaikki aineet, paitsi jätä puolisen desiä kermaa erilleen. Paista 170°C ja kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää paiston keskivaiheilla vielä loppu kerma mukaan.