Pieni kylä keskellä Afrikkaa |
Markkinat |
Proteiinia: Toukkia, termiittejä ja torakoita |
Öljy- ja kastikekauppias |
Loputtomiin viidakkoa |
Äidin synttäreille tein rosoista omenakakkua, josta tuli piiras kakkuvuoan hajoamisen takia.
Alkuperäisessä reseptissä oli myös kaakaota, mutta vaihdoin sen vaniljaan. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös öljyä, mutta unohdin sen kokonaan.
Näin minä sen tein:
3 kananmunaa
100 g fariinisokeria
100 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta (tai neilikkaa, inkivääriä, muskottia ja kanelia)
1 tl inkivääriä
300 g omenaa kuorittuna ja paloiteltuna
Koristeeksi teelusikallinen tomusokeria ja toinen kanelia. Tarjoiluun vaniljakermavaahtoa tai vaniljakastiketta.
Kuori ja paloittele omenat. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vähintään 5 min). Yhdistä kuivat aineet vaahtoon varovasti nuolijalla käännelleen. Lisää omenat ja sekoita varovasti.
Paista 180°C (Kaasu 3) n. 35 min. Anna jäähtyä, ja koristele kanelilla ja tomusokerilla, tarjoa vaniljakermavaahdon kera.