9.11.2012

Arkihommia

Liemessä-blogin Jenni haastoi ruokabloggarit kertomaan omasta arjestaan, stailaamatta ja peittelemättä. Mun kohdalle valikoitui yksi kiukkuinen perjantai, joka sinällään ei varmasti ole paras mahdollinen esimerkki. Mutta eipä ainakaan kaunistele totuutta.

Aamulla oli kaunis auringonpaiste

Elämänvalo ei ollut yhtämieltä herätysajankohdasta

Aamun aloitin tavalliseen tapaan maitokahvilla ja jogurtilla, jossa oli maustamattoman jogurtin lisäksi banaani, omenasosetta ja muutama Kellogs K täysjyvähiutale. Tää kyllä edustaa hyvin tavallista arkipäivän aamiaista. Jogurtin täytteet vaihtelee, mutta lähes aina se on jogurttia ja kahvia.


Töissä en normaalisti juuri kahvia juo, mutta nyt olin tuonut Afrikan reissulta Kenialaista kahvia tuliaisiksi, ja sen tuoksua ei juuri voi vastustaa. Joten päivän toinen kahvikupillinen.


Lounaaksi söin vispipuuroa ja pari karjalanpiirakkaa. Nämä oli jääneet tähteeksi viikon aikaisemmilta päiviltä, useammin syön jonkun salaatin lounaalla. Perjantan salaatit tuppaa olemaan sellaisia keräilyeriä, kun ei viitsi ikinä ostaa mitään kaappiin pahenemaan.


Iltapäivällä *itutus oli noussut jo niin korkealle, että nappasin suutuspäissäni pari tryffeliä, ja heti tuli kyllä parempi mieli. Suklaalla on ihmeellinen voima.


Illalla ruoanlaitto ei jaksanut kiinnostaa juuri ollenkaan, joten turvauduin ikiklassikko-arkipäivän pelastaja-pastaan, eli tomaattia, basilikaa, mozzarellaa, valkosipulia ja pastaa. Ja perjantain kunniaksi korkkasin myös yhden oluen.


Ei voi sanoa, että tän päivän syömisistä paljoa jää jälkipolville kerrottavaa. Mutta mun salainen pahe on kyllä tuo Saarioisten (nimenomaan Saarioisten) vispipuuro. Monien muiden paheiden rinnalla, mutta niistä sitten joku toinen kerta.


Arkipäivän pelastaja:

Barillan 1° pastaa, tai muuta joka kypsyy parissa minuutissa
Valkosipulia
Chilitahnaa
Minitomaatteja
Mozzarellaa
Basilikaa
Parmesan-juustoa
Öljyä/voita paistamiseen
Suolaa, pippuria, sokeria, balsamicoa

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko sillä aikaa valkosipuli, ja kuullota se pannulla. Ota pannu pois liedeltä. Lisää chitahnaa, halkaistut tomaatit, revitty mozzarella ja basilikan lehdet. Mausta suolalla, pippurilla, hyppysellisellä sokeria ja balsamicolla. Anna maustua pastan kiehumisen ajan. Pastan kiehuessa raasta vielä vähän parmesania. Kun pasta on al dente, valuta se lävikössä ja kaada pannulle. Pyörittele niin, että maku tarttuu joka puolelle. Lisää parmesanraaste vielä lautaselle. Valmista alle kymmenessä minuutissa.

Ja jos joku aine puuttuu, niin ei se niin tarkkaa ole. Ja tähän on hyvä käyttää vähän niillä rajoilla olevat tomaatit, jotka ei ehkä salaatissa enää menisi.