2.2.2014

Kesäkurpitsa-parmesanlasagne

Eilen teki mieli kokata. Ehkä ensimmäistä kertaa moneen viikkoon. Ensin oltiin reissussa ja sen jälkeen tappoflunssassa. Edelleen kaupassa käyminen vaatii päivän toipumisen ja pienikin kotiaskare annoksen Netflixiä vaakatasossa. Joten sinällään tämä lasagne sopi ihan hyvin. Tekemistä on jonkun verran, mutta haudutteluun ja uunitteluun menee iso osa ajasta. Tämän reseptin salaisuus on chilinen tomaattikastike ja maistuva juusto. Voit siis vaihtaa gryeren ja parmesanin, mutta valitse tilalle vahvoja juustoja. Myös kaikki jämäjuustot kaapin pohjalta voi raastaa sekaan.



4-6 annosta

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
oreganoa
chiliä
öljyä

Juustokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
100g gryereä
suolaa
valkopippuria

80g parmesania
400 g kesäkurpitsaa
mozzarellapallo
lasagnelevyjä

Tee ensin tomaattikastike. Sopillua sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä, älä anna palaa tai ruskistua. Lisää tomaattimurska ja reilu puoli tölkillistä vettä. Kiehauta. Lisää sokeri, punaviinietikka ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia kunnes kastike paksuuntuu. Lisää muut mausteet.

Tee juustokastike. Sulata voi, lisää jauhot. Paista jauhoja hetkinen. Lisää maito ihan pieninä tilkkoina sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi mausteet ja sulata juusto joukkoon.

Siivuta kesäkurpitsat ja raasta parmesan. Kokoa lasagne. Ensin tomaattikastiketta, sitten kesäkurpitsasiivuja, kolmasosa parmesanista, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Toista niin kauan kun aineita riittää (2-3 kerrosta). Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt, juustokasike ja loput parmesanista. Revi mozzarellapallo koko komeuden päälle. Paista 200°C ja n. 45 minuuttia.