22.12.2013

Tähtianiksella maustettu suklaamousse, cantuccinikeksiä ja kirsikkachutneyta

Kuulostaa aika hyvältä vai mitä? Kävimme Murun pop down in Tytyri-jouluravintolassa ja jälkkäriksi tarjoiltiin yllä olevan kaltaista jälkkäriä. Se oli niin hyvää, että halusin tehdä siitä toisinnon joulupäivän jälkkäripöytäämme. Murussa keksit eivät ehkä olleet cantuccineja mutta jotain rapeita kuitenkin. Kirsikkachutneyn tilalla oli kirsikkaliemi.Me tehtiin näin, alkuperäinen resepti Maku-lehden sivuilla:

Suklaamousse 4:lle (pienehkö annos)

1 ½ dl maitoa
3 tähtianista
175 g maitosuklaata (osa voi olla tummaakin)
1 liivatelehti
1 3/4 dl kuohukermaa

Mittaa maito kattilaa, lisää tähtianikset. Kiehuta hiljalleen n. 5 min, varo ettei pala pohjaan tai kiehu yli. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Puristele liivate ylimääräisestä vedestä ja sekoita maitoon. Siivilöi maito suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti käännellen suklaamassaan. Laita mousse jäähtymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Nostele mousse pursotinpussiin ja pursota annosmaljoihin. Anna hyytyä vielä ainakin tunti pari jääkaapissa.

Kirsikkachutney (sovellettu Murun kirjasta), purkillinen.

175 g hapankirsikoita
175 g hillosokeria
Vajaa desi punaviiniä
0,2 dl punaviinietikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl inkivääriä

Mittaa aineet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n. tunti. Laita lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin kun chutney on huoneen lämpöistä.

Kirsikkachutney kannattaa tehdä vähintään vuorokautta aikaisemmin. Kirsikkachutneyta tarjotaan Murussa juustojen kanssa, niin meilläkin jouluyönä, punaviinin ja lautapelien kera.

Cantuccini-keksit ostimme tällä kertaa valmiina, kaikkeen ei repeä ja jaksa.