12.12.2013

Pähkinä-suklaa-taatelibrownie

Sain viimeisen projektin päätösjuhlassa superhyvää kakkua. Siinä oli ainakin suklaata, pähkinää ja taateleita, ja sen päällä oli mustikka-kardemummavaahto. Ihan taivaallista. Päätin yrittää itsekin samantyyppistä kakkua, jos siitä saisi jouluksi hyvät jälkkärit. Unohdin sulattaa mustikat, kardemumma oli päässyt loppumaan ja kerma oli vanhaa. Mutta hyvää, joskin aika makeaa tästä tuli näinkin. Ensi kerralla skaalaan sokerin määrää reilusti alas, voisikohan sen jopa jättää kokonaan pois?


Pieni annos, n. 15x10 cm

40g voita
1 kananmuna
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 dl rouhittia suklaata
6 taatelia
3/4 dl jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhettua
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria

Sulata voi, ja anna sen jäähtyä. Rouhi pähkinät ja suklaa, ne saavat jäädä aika isoiksi paloiksi. Pilko taatelit. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vaahdota muna ja lisää siihen kuivat aineet ja voi, sekoita nopeasti taikinaksi.

Paista 180°C (kaasu 2-3) n. 15 min, jätä brownie löysäksi keskeltä, ettei siitä tule kuiva. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoile kerman/jäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.