20 sämpylää
500g turkkilaista jogurttia
60g siirappia
50g tuorehiivaa
300g sämpylähaujoha
200g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Varaa jauhoja hieman enemmän kuin ohje sanoo, taikina on todella löysä ja sämpylänpyörittelyvaihe kaipaa reilusta jauhoja.
Lämmitä jogurtti ja siirappi n. 40 asteiseksi, välillä sekoittaen. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut jogurttiin. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa (koneella) sekaisin, lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan vaivaten. Lisää suola loppuvaiheessa. Jos taikina vaivaamisen jälkeenkin näyttää liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kohota taikina vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Pyörittele sämpylät ja kohota pellillä vielä kaksinkertaisiksi. Halutessasi ripottele päälle sesaminsiemeniä tai muita siemeniä. Paista 225°C (Kaasu 5) n. 15-20 min.