14.4.2013

Pastista Pikkuroballa

Käytiin Hipin kanssa ottamassa varaslähtö ensi viikon Pariisin reissuun Murun väen uutukaisessa, Pastiksessa. Omien sanojensa mukaan Pastiksen "ruokatyylin kulmakiviä ovat ranskalaisen keittiön klassiset herkut. Haluamme tarjota vieraillemme maalaiskeittiöstä tuttuja runsaita, selkeitä ja houkuttelevia makuja." 



Aloitimme illan tietysti pastiksella, vaikka se sopisikin jotenkin paremmin keväisen tai kesäisien lämpimään iltapäivään kuin kylmää hyhmää vaakasuorassa puskevaan myöhäistalven iltaan.
Alkuruoaksi molemmat päädyimme kylmäsavuloheen, paahdettuun briossiin ja piparjuurituorejuustoon. Kala oli ihan käsittämättömän pehmeää ja maukasta eikä ollenkaan öh, kalaisaa. Viininä kalan kanssa tarjoiltiin rapsakka riesling, joka osuikin mun makunystyröissä varsin kohdalleen.


Pääruoaksi Hippi valitsi talon makkaraa, samppanjalla maustettua hapankaalia ja sinappia, side dishinä tryffelisuolatut ranskikset. Itse valitsin listan ainoan vegeannoksen, sieni-kasviscrepit comté-juustolla, sivulle otin vihersalaatin. Hippi tykkäsi makkarastaan, ja rankkasi sen illan parhaaksi. Crepit olivat myös maistuvia, ja kirpeä salaatti raikasti annosta mukavasti. Ainakin creppiannos oli valtava, ja osa jäikin lautaselle kun ei yksinkertaisesti jaksanut enempää.


Jälkkärille on tunnetusti oma maha, mutta aluksi kaavailemamme juustot jäivät kyllä väliin. Hippi valitsi raparperipiirakan inkiväärijätskillä (tästä kuulemme vielä...) ja itse otin suklaasoufflén kirsikkasorbetilla. Hyvää, joskin aika perinteistä ja tätäkin oli riittävästi. Ihana bonus omassa jälkäkrissä oli sen kanssa tarjoiltu viini, Italialainen Brachetto d'Acqui. Ihanan karmiininpunainen, vähän kuohuva ja marjaisen makea. Kerrankin jälkkäriviini, josta oikeasti tykkäsin.


Kokonaisuutena tykkäsimme molemmat Pastiksesta, tarjoilu oli rennon rempseää. Jos oikein muistan niin tarjoilija käytti sanaa "häsäpläiskis" joka kertoo paljon paikan tarjoilusta. Alasaliin otetaan varauksia, ylässali ja baaritiski pidetään vapaana pistäytyjille. Lauantai-iltanakin ylhäällä oli pöytä tai kaksi vapaana, joka taisi kyllä johtua kammottavasta säästä. Koko viikon kuulemma oli ollut kaikki pöydät ihan täynnä.

Kannattaa käydä, jos tykkää tuhdista ranskalaisesta ruoasta.

Ja muistakaahan tykkäillä meistä myös Facebookissa! Klikkaa sivbannerista tai tästä linkistä.