29.4.2013

Piirakka meni spiraalille

Tämän hauskan idean näin muutama vuosi sitten jossain. Kerran tämän jo toteutunkin, mutta silloin jäi kuvat ottamatta. Nyt kuvien kera, pinaattinen spiraalipiiras!

Voisin kuvitella tämän olevan hitti aikuisten vappujuhlien lisäksi vaikka lasten synttäreillä.

Yritän muistaa napata kuvan hauskasta leikkuupinnasta vappuna :) Tuollaisenaan tuo ei nyt varsinaisesti hauskalta näytä...



Pinaatti-fetapiirakka 22-24 cm

200g pinattia
250g fetaa
Kourallinen pinjansiemeniä
suolaa
Pippuria
Piripiriä
1 kananmuna

4 voitaikinalevyä (viidennestä saa pari pasteijaa jos täytettä jää yli :))

1 kananmuna voiteluun

Ryöppää pinaatti, muutama sekunti kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä. Purista kuivaksi ja silppua pieneksi. Murskaa feta ja sekoita se pinaatin joukkoon. Sekoita mausteet ja kananmuna. Sulata voitaikinalevyt, halkaise ne pituussuuntaan kahtia. Kauli levyjä ohuemmaksi ja nosta sille raita täytettä. Nipistä reunat yhteen niin, että täyte jää putkilon sisään. Kiepauta spiraalille vuokaan liitoskohta alaspäin. Toista kunnes vuoka on täynnä. Voitele munalla ja paista 225C° (Kaasu 5) uunissa puolisen tuntia.



Tässä vielä hämärä kännykkäkuvaräpsäisy piirakan leikkauspinnasta.