22-24 cm vuokaan:
Pohja:
150g voita
3 dl jauhoja
0,75 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
ripaus kuivattua timjamia
Täyte:
Nippu parsaa
2 prk creme fraichea
2 kananmunaa
Timjamia
4 dl raastettua parmesania
Suolaa
Pippuria
Limen mehua
Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää mausteet ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Painele pohja voideltuun vuokaa, päällystä leivinpaperilla, ja laita esimerkiksi kuivattuja herneitä, makaroneja tms painoksi leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 200°C (kaasu 4,5) n. 10 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.
Kypsennä parsat napakaksi, raasta parmesan. Sekoita cremefraichet, kananmunat, mausteet ja juustoraaste. Tarkista maku. Asettele parsat pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista 200°C uunissa n puoli tuntia.
Vuole ennen tarjoilua päälle muutama parmesanlastu ja lisää tuoretta timjamia koristeeksi.
Hauskaa vappua kaikille!
Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää mausteet ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Painele pohja voideltuun vuokaa, päällystä leivinpaperilla, ja laita esimerkiksi kuivattuja herneitä, makaroneja tms painoksi leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 200°C (kaasu 4,5) n. 10 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.
Kypsennä parsat napakaksi, raasta parmesan. Sekoita cremefraichet, kananmunat, mausteet ja juustoraaste. Tarkista maku. Asettele parsat pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista 200°C uunissa n puoli tuntia.
Vuole ennen tarjoilua päälle muutama parmesanlastu ja lisää tuoretta timjamia koristeeksi.
Hauskaa vappua kaikille!