Resepti mukaeltu Makeat ja suolaiset muffinit-kirjasta.
10 muffinssia
60g voita
1 iso omena
2 keskikokoista porkkanaa
180g jauhoja
100g ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
Mascarponejuustoa tarjoiluun
Sulata voi. Kuori ja raasta omppu ja porkkanat. Sekoita kaikki kuivat aineet yhdessä kulhossa ja toisessa kananmunat, maito ja sulatettu voi. Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Nostele muffinssivuokiin, jätä hieman kohoamisen varaa. Paista puolisen tuntia 180°C (Kaasu 3). Jäähdytä. Vatkaa mascarpone notkeaksi ja voitele muffinssit sillä. Nam.
Haastekirjat:
Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta
Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Wagamama
The Japanese Kitchen
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja