1.2.2013

Ravintola Suola

Rämmimme lumimyrskyn läpi Ravintola Suolaan, joka tarjoilijan mukaan oli uusimassa listaansa. Lihapullat olivat jo kohdillaan, kastikkeet ja dipit kuulemma uusittavien listalla. Suolan filosofia perustuu New Yorkissakin trendikkäisiin lihapulliin. Listalla oli kolmennäköisiä pullia; meat, mausteisempi pork ja veggie.


Pullia sai tilata pienen sämpylän välissä (slider), ison sämpylän välissä 3 kpl (heroes) tai erikseen ja koota lisukkeet eri listalta. Minä päädyin veggie-heroon ja Hippi söi meat-heron. Veggien välissä oli pullien lisäksi baba ganoush-tahnaa ja mummonkurkkuja. Ennen annosten saapumista pöytään, tuotiin eteemme kipot sitruunavettä käsien pesua varten, ja selitettiin miten leivät kannattaa syödä. Aika kiva. Pullat ja leipä oli oikeinkin maittavia, ja pisteet kotiin siitä että resepti oli oikeasti itse kehitetty, ja pullat oli oikeim maittavia. Myös baba ganoush (eli munakoisotahna) oli maistuvaa, mutta ehkä jonkun lisäkastikkeen annos olisi vaatinut.

Jälkkäriksi otimme kahvi-suklaa-pallot, joka oli oikein suklainen ja maittava. Vähän jäi kutkuttamaan myös laku-tyrni-pallo, joka oli käyntikerrallamme loppu.


Lasku illalta oli kohtuullinen reilu neljäkymppiä kahdelta, sisältäen herot, jälkkärit, yhden oluen ja lasin viiniä. Tarjoilija oli reipas, ystävällinen ja oikeasti tiesi mitä listalla oli. Tosin meidän seurueen (8 hlö) lisäksi ravintolassa salin puolella ei ollut ketään, kabinetin puolella oli yksi isompi seurue. Toivottavasti ihmiset löytävät ravintolan, koska ruoka oli vallan kelpo lisä Helsingin ravintolatarjontaan.

Illan päätteeksi riensimme vielä Jarkko Martikaisen ja Riston keikalle Looseen.

Jarkko Martikainen