17.2.2013

Kaunotar ja Kulkuri-pasta tulisilla linssipullilla

Mun on tehnyt pidemmän aikaa mieli sellaista Kaunotar ja Kulkuri-pastaa. Tiedättehän tämän kuvan? Elokuvahistorian romanttisin kohtaus. Mutta koska en syö lihaa, niin lihapullien tilalle piti keksiä jotain muuta, linssipullia! Reseptin pohjana käytin tätä Uuden mustan ohjetta. Ja täytyy sanoa että nää on parhaita linssipullia mitä olen tehnyt. Mutta toki samalla ainoita, ettei vertailupohjaa kovin paljoa ole. Hyviä ja maukkaita nämä kyllä oli. Ja hyvä niin, nämä riittävät pitkälle ensi viikkoon. Lisäksi haudutin tomaattikastikkeen, jonka jätin aika miedoksi, koska pullissa oli potkua koko annoksen tarpeisiin. Nämä sopisivat varmasti hyvin myös hampparin tai hodarin väliin.


Tuliset linssipullat, noin 20 kpl

2 dl (raakoja) punaisia linssejä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
100 g cheddar-juustoa
1 dl korppujauhoja
Nippu lehtipersiljaa
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 vajaa ruokalusikallinen berberitahnaa (tämän tilalla voinee käyttää esim. chilitahnaa ja currytahnaa)
1 tl juustokuminaa
1 kananmuna

korppujauhoja leivitykseen
voita/öljyä paistamiseen

Keitä linssit paketin ohjeen mukaan. Silppua valkosipuli. Soseuta sauvasekoittimella puolet linsseistä ja valkosipulit tahnaksi. Silppua sipuli, raasta kesäkurpitsa ja juusto, silppua persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkasta maku.
Muotoile taikinasta palloja/pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista voissa/öljyssä kunnes pihvit ovat kypsiä ja rapeita.