Mutta se ei ollut jutun aihe, vaan että näppärästi keksimme yhdistää ranska-illalliseen keittokirjahaasteen, ja paistoimme jälkkäriksi crepês suzetet Bistro-kirjan ohjeella. Kyllä ne ranskalaiset on vaan taitavia. Näinkin yksinkertaisesta saa ihan käsittämättömän hyvää.
Ja nämä sopinevat myös hyvin ystävänpäivä-teemaan, letut on rakkautta! Hyvää ystävänpäivää kaikille!
4 isoa lättyä
Suzette-kastike:
1/4 dl sokeria
2 appelsiinin mehu
1 tl sitruunan mehua
4 rkl voita
2 cl Grand Marnier-likööriä (Me käytettyyn tämän sijaan Cointreauta, koska sitä saa Alkosta pienessä pullossa)
Sekoita sokeri, appelsiinimehu ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Kiehauta ja keitä kokoon, kunnes kastiketta on jäljellä puolet alkuperäisestä (n. 10 min). Vatkaa voi joukkoon . Lisää likööri ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
Lätyt:
2 rkl voita
2 dl maitoa
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl (manteli)öljyä
1/2 appelsiinin kuori raastettuna
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Kuumenna maitoa ja voita kattilassa kunnes voi sulaa. Vatkaa sillä aikaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kääntele jahot varovasti joukkoon. Lisää voi-maito-sekoitus vähän kerrallaan taikinaan, sekoita koko ajan. Lisää öljy ja sitrushedelmien kuoret. Paista lätyt.
Koristeeksi:
Appelsiinin lohkoja
Appelsiinin kuorta
Taita lätyt ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Lisää kastiketta lättyjen päälle ja koristele appelsiinin lohkoilla ja kuorisuiroilla.
Haastekirjat:
Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta
Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio & Olio - yksinkertaisen pastan A & O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä