11.1.2012

Parmesankeksit

Top chef on mun mielestä hienosti Suomessa toteutettu formaatti. Usein kun ulkomaiset formaatit tuppaavat jäämään vähän puolikkaiksi Suomen oloissa, mutta Top chefissä on onnistuttu aika hyvin. Ja ei, ei siinä olla liian tylyjä. Kilpailijat ovat tienneet mihin lähtevät, formaatti on nyt jo vähintään tokalla kaudella tuttu kaikille. Hienoa että Hans ja Pipsa etunenässä sanovat suoraan mitä mieltä ovat, niin hyvässä kuin pahassakin. Ja onhan se kuitenkin Top chef, eikä Average chef.

No tässä hengessä, meillä kokkailtiin tänään jääkaapista löytyvien juustonjämien seuraksi parmesankeksejä. Nopeita, helppoja ja maittavia. Ja kelvannevat myös karppaajalle. Pipsa varmaan sanoisi että "syömäkelvotonta", meille kuitenkin maittoi.

150 g mietoa juustoraastetta
100g raastettua parmesania
1 dl mantelijauhoa
1 kananmuna
pippuria, yrttejä

Sekoita aineet keskenään, ja paista 200°C n. 12 min.

Tästä satsista tulee pari pellillistä keksejä.