7.4.2015

Kevät lautasella; parsarisotto

Juuri ennen pääsiäsitä meidän lähikauppaan oli ilmestynyt kevään ensimmäiset parsat. Näin samantien silmissäni vihreän ja maukkaan parsarisoton. Tänään innostuin hieman googlailemaan uusia reseptejä, ja törmäsin Soul Kitchenissä alunperin Truly Kiran parsarisoton reseptiin, ja vaikkei meiltä ihan kaikkia aineita kaapista löytynytkään, niin olihan sitä kokeiltava. Ja risotto oli kyllä yksi parhaista, joko siksi että siinä oli kevään ensimmäiset parsat tai siksi että resepti oli loistava. Molempi parempi.kahdelle-kolmelle

500g vihreää parsaa
nokare voita
suolaa
sitruunamehua

1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
kasvislientä
70g parmesaraastetta
kirveliä
minttua
mustapippuria

Leikkaa parsoista pari senttiä pois juuresta. Laita ne kiehumaan suolattuun veteen, lisää myös pieni nokare voita. Lisää kasvisliemikuutio.

Pilko sipulit ja kuullota voissa laakeassa pannussa. Lisää riisit ja sekoita kunnes riisit ovat hieman läpinäkyviä. Lisää valkoviini. Sekoita kunnes viini on imeytynyt. Lisää sitten parsojen keitinvettä kauhallinen kerrallaan, kunnes riisit ovat lähes valmiita. Tee samalla parsasose.

Ongi kypsät parsat kasvisliemestä säästä muutama nuppu sattumiksi ja koristeeksi. Surauta parsat tasaiseksi soseeksi, lisää sitruunaa ja suolaa. Lisää sose lähes valmiiseen risottoon, ja anna kiehua hetki. Lisää lopuksi parmesat. Paista nuppuihin vielä hieman väriä pannulla ja lisää risottoon. Lisää vielä yrtit ja rouhi mustapippuria.