27.4.2015

Helsingin Sinne

Sovimme ystäväni kanssa, ettemme osta toisillemme joululahjoja, vaan että menemme yhdessä syömään pitkän kaavan mukaan. Alunperin varasimme pöydän Luomosta, mutta harmiteltavasti se pisti lapun luukulle muutama päivä ennen meidän varausta. Seuraavaa yhteistä päivää saatiinkin odottaa melkein vapulle, ennen kuin saimme aikaiseksi varauksen Sinneen. Sinne valikoitui kohteeksi jokseenkin sattumalta, muutamia vaihtoehtoja pyöriteltiin ja Sinne oli saanut järjestään positiivista palautetta. Ja kävimmehän me Hipin kanssa joku vuosi sitten Porvoon Sinnessä, joka oli myös matkan arvoinen.


Lähdimme ystäväni kanssa suorittamaan viiden ruokalajin menua viineineen, alukuun vielä samppanjaa ja jälkeen kupit kahvia.

Suosikiksi nousi varmasti ensimmäinen ruokalaji, joka oli graavisiikaa, hernepyrettä ja punasipulia. Kerrassaan herkullista ja kylkeen tarjottu riesling oli vannoutuneen riesling-tytön mieleen.

Muutenkin viinit olivat huikean hyviä, ja jopa hiillostetun lohen kanssa tarjottu punaviini oli oikein jees. Mutta suht nopeaan tahtiin tarjoiltu menu ja reilut viinikaadot aiheuttivat päänsärkyä seuraavaan aamuun.

Kaiken kaikkiaan ruoka oli huikean hyvää, viinit erinomaisia ja tarjoilu 10+, huolimatta suuresta 55 hengen seurueesta, joka sattui ravintolaan samana iltana. Jos jotain napinaa haluaa keksiä, niin oma menuni koostui kolmesta perättäisestä kala-annoksesta, joista kaksi sisälsi valkoista parsaa. Olisi ollut kiva että edes yksi (mutta ei se ensimmäinen) olisi ollut vege. Mutta se taitaa olla lähes joka ravintolan helmasynti, jos ilmoittaa ruokavalioksi kala-kasviksen.