6.4.2015

Teriyakilohta, pinaattia ja avokadoa

Tiedättekö sen tunteen, kun näkee jossain kuvan annoksesta, ja sitä on saatava välittömästi. Tämä resepti lähti sellaisesta tilanteesta liikkeelle. Näin jossain herkullisen kuvan annoksesta, jossa riisin päälle oli asteltu teriyakilohta, pinaattia, avokadoa ja seesaminsiemeniä. Annoksen tekemiseen meni niin kauan, kun riisillä kestää kypsyä, joten tämän jaksaa tehdä myös työpäivän jälkeen. Meillä tätä nautittiin pääsiäisen pyhinä, jossain Netflixin ja päiväunien välimaastossa. Riisinä käytettiin Jasmiinia, kun siitä huolimatta, että meillä on kaapissa n. yhdeksää (!) eri riisiä, ei sieltä löytynyt sushiriisiä, joka olisi mahdollistanut annoksen syömisen puikoilla.



Kahdelle:

1,5 dl riisiä
4 dl vettä
suolaa

300g (luomu)lohta
suolaa
0,5 dl teriyakikastiketta
nokare voita

seesaminsiemeniä
pinjansiemeniä
70g pinaattia
nokare voita
granaattiomenan siemeniä

1 avokado

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Suolaa lohi ja paista nippa nappa kypsäksi voissa. Kuori nahka pois ja voitele teriyakikastikkeella. Paahda seesamin- ja pinjansiemenet kuivalla pannulla ja nosta syrjään. Sulata voi ja freesaa pinaatit. Lisää suola, siemenet ja granaattiomena. Pilko avokado. Kokoa annokset.