25.8.2014

Kanttarelli-vuohenjuustopasta

Kanttarellit on parasta mitä metsä voi tarjota. Helppo (tumpelonkin) tunnistaa, matoja ei juuri lainkaan ja makuhan on ihan omaa luokkaansa. Hippi ei sienistä ymmärrä, joten lähes aina kun olen yksin kotona, on ruokalistalla sieniä jossain muodossa. Näin syksyisin jos en ole mökillä poimimassa saunapolun varresta päivän sienisaalista, niin supermarketin sienitarjonta on tarkassa syynissä. Meillä ei sienä juurikaan säilötä vaan koko sato siirtyy usein mahdollisimman nopeasti metsästä paistinpannun kautta mahaan.

Perinteinen kermakastike on tietysti jees, mutta mitä enemmissä määrin olen alkanut hylkiä kaikkia kermakastikkeita ja kehittelen vähän erilaisia tapoja syödä sieniä. Tämä pasta syntyi sattumalta, niin kuin parhaat reseptit yleensäkin. Kaapissa oli vuohenjuuston jämät ja Hippi illan töissä. Sen jälkeen tätä on tehty useastikin ihan tarkoituksella.


Kanttarelli-vuohenjuustopasta

Kanttarelleja
Valkosipulin kynsi
Pieni sipuli
Nokare
Suolaa
Pippuria
Chiliä
Pehmeää vuohenjuustoa
Parmesania tarjoiluun
Pastaa

Keitä pasta ohjeen mukaan napakaksi. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa. Putsaa sienet ja rouhi niitä hieman pienemmiksi. Lisää sienet pannuun. Pasita miedolla lämmöläl kunnes neste irtoaa sienistä, ja imeytyy takaisin. Mausta.
Sekoita paistinpannulla/kattilassa valutettu pasta, sienipaistos ja vuohenjuusto. Tarjoa heti parmesan-raasteen kanssa.