6 kpl
Taikinakuori:
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl hiivaa
3/4 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
reilu kourallinen siitakesieniä (tai vaikka kanttarelleja tai tatteja kun niiden aika tulee)
1 kesäsipuli
1 punaripuli
1 valkosipulinkynsi
100 g fetaa
suolaa
pippuria
1 rkl oliiviöljyä
nokare voita paistamiseen
Tee ensin taikina. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää niihin vesi. Sekoita taikina tasiaiseksi ja lisää öljy. Vaivaa taikinaa käsin n. 5 min. Anna taikinan levätä n. 20 min. Tee täyte. Pilko sienet ja sipulit ja paista ne muurikalla, lisää feta ja mausteet. Nosta täyte sivuun. Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli taikinan palasen niin ohueksi kuin saat. Levitä täytettä puolikkaalle pohjalle ja käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni. Paista piiraat muurikalla/grillissä molemmin puolin niin, että pinta saa vähän väriä.
Elämänvalo omalla paikallaan haistelemassa luontoa (tietysti sisältä käsin, kuka sitä nyt luontoon oikeasti haluaisi) |