15.6.2014

Taste of Helsinki 2014

Meille sattui kerrankn tuuri, ja olimme ostaneet liput jo varhain keväällä sunnuntain kattaukseen. Ainoa aurinkoinen päivä koko viikolla! Tosin toivon, ettei yleisökato sateen vuoksi ole ollut liiallinen, jotta tämä  ihana tapahtuma järjetettäisiin myös ensi vuonna. Sunnuntain lounaallakaan ei tarvinnut jonotella, vaikka väkeä virtasi sisään tasaisella tahdilla.  Myös penkki tai pöydänkulma löytyi aina tarvittaessa. Ruoan lisäksi annankin erityistä kiitosta festareiden toimivuudesta, kaikki oli sujuvaa, eikä rieslingiä lukuunottamatta mikään ollut loppunut kesken.

Etukäteen olimme päättäneet että hodarit pitää saada, ja aloitimmekin kierroksen Kaartin Hummeri&Hodarin vegehodarilla, jossa nakin virkaa toimitti parsa. Hieman hankala syödä, mutta varsin maukas.


Toisena Hippi suuntasi Demon tiskille, ja nappasi samalla kaksi annosta; hummerimakkaran risotolla ja vasinkanrintaa ja varhaiskaalia. Itse nappasin naapurikojusta Bistro O Matin aniksella maustetun lohen ja avocadoa. Hippi äänesti vasikan parhaaksi pääruoaksi ja lohikin oli ihanan raikas.Kolmantena suuntasin itse Askin alkupalan luo, Hippi nappasi Smakbyn lampaan. Itse äänestän Askin annoksen melkein parhaaksi ikinä, miten salaatti voikin maistua noin huumaavan hyvältä! Pitänee tehdä pikapuoliin se pöytävaraus Askiin...Seuraavaksi nappasin Emosta rapukakun, ja Hippi välimakeaksi eskimon raparperilla. Molemmat varsin kelvollisia, mutta itse olin vielä huumaantunut tuosta Askin ihanuudesta.Vielä yhdet ennen jälkkäriä, itse arvoin pitkään Pos3:n savulohisäilykkeen ja Juuren punajuurimakaronilaatikon välillä ja päädyin jälkimäiseen. Oikein hyvää sekin. Hippi palasi vielä Bistro O Matin luukulle ja nautti grillattua luomukartisankylkeä.Itse nappasin jälkkäriksi Juuren kuttujäädykkeen lakritsilla, fenkolilla ja vadelmalla, Hippi valitsi Farangin Hola Holan. Täydellinen päätös.Kaiken kaikkiaan kiitos kaikille, toivottavasti näin mahtava tapahtuma saa vielä monta vuotta jatkoa!