2.11.2013

Uppomuna, sieniä ja pinaattia

Vegaanisen kuukauden aikana himoitsin kananmunaa, se on varmasti joku proteiinijuttu. En kuitenkaan osannut sisällyttää tarpeeksi proteeiniä ruokavalioon, joka ilmeni sitten ihan järjettömän uppomunahimona. Joka sinällään oli omituista, koska olen tehnyt uppomunia aikasemmin ehkä kerran tai kaksi. Mutta tämä on näppärä lounas, aamiainen tai iltapala yhdelle, tuplaamalla kahdelle.


Uppomuna, sieniä ja pinaattia

1 kananmuna
loraus etikkaa

suppilovahveroita tai muita sieniä
Kourallinen pinaatinlehtiä
i valkosipulin kynsi
Öljyä paistamiseen
Suola
Pippuria

1 pala vaaleaa leipää (mun suosikki on kurpitsansiemenleipä)

Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Silppua valkosipuli ja puhdista sienet, paloittele tarvittaessa pienemmäksi. Kuullota valkosipulit ja lisää sienet, paista kypsäksi.

Riko kananmuna kauhaan tai desimittaan. Lisää kiehuvaan veteen loraus etikkaa ja pyöräytä pyörre veteen. Kippaa kananmuna pyörteen keskelle ihan läheltä vedenpintaa. Odota kunnes vesi kuplii uudestaan, ja anna veden poreilla aika hiljakseen. Keitä kananmunaa n.4 min, niin että valkuainen hyytyy, mutta keltuainen jää juoksevaksi.

Lisää pinaatit sienten joukkoon ja kääntele miedolla lämmöllä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sieni-pinaattipaistos lautaselle, paista leipä rapeaksi molemmilta puolilta. Älä pese pannua välissä, niin saat leipäänkin kivan lisämaun. Nosta leipä sieni-pinaattipaistoksen päälle.

Nosta uppomuna reikäkauhalla vedestä ja laita se leivän päälle. Suolaa pinta ja tarjoile heti. Namsikis!