25.11.2013

Köyhät ritarit...

...vai rikkaat? Mä olen aina kuvitellut, että köyhät ritarit tehdään leivästä ja rikkaat pullasta. Mutta katsaus netin ihmeelliseen maailmaan paljasti, että köyhiä kyllä tehdään myös pullasta, mutta rikkaita ei leivästä. Wikipedia oli mun kanssa samaa mieltä, joten pitäydyn kannassani, nämä ovat siis rikkaita ritareita. Tuunasin perusohjetta lisäämällä liotusmaitoon hieman kanelia ja kardemummaa. Me ei niin makeasta pidetä (vaikka sitä on varmasti vaikea uskoa), niin jätimme sokerin suosiolla pois. Ritarit tarjoiltiin kermavaahdon ja hillon kera.


Rikkaat ritarit kahdelle:

4 siipaletta pullaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
kanelia
kardemummaa
(1 rkl tomusokeria)
voita paistamiseen

Tarjoiluun kermavaahtoa ja hilloa

Vatkaa kananmunan rakenne rikki, sekoita siihen maito ja mausteet, halutessasi lusikallinen tomusokeria. Liota pullaviipaleita hetki molemmin puolin, paista viipaleet voissa rapeaksi. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon ja hillon kera.



Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio & Olio - yksinkertaisen pastan A & O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Bistro - Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja
Vihreä pöytä
Villiyrttikirja