19.8.2012

Lähi-itä meidän tapaan

Mä en lähde edes väittämään, että nämä olisivat jotenkin autenttisen makuisia ruokia, mutta meille maistui siitä huolimatta. Sunnuntain kunniaksi teki mieli tehdä jotain vähän erikoisempaa, ja pihalla rapistuvasta persiljapuskasta ja kaappiin haudatusta bulgur-paketista se sitten lähti. Tosin kävi ilmi, että olimme säilöneet kaapissa bulgurpakettia, jossa oli kolme jyvää pohjalla. Onneksi kaapista löytyi myös couscousta tilalle. Hummukseen ajateltu tahinikin oli päässyt loppumaan, joten pärjättiin myös ilman sitä hyvin.


Couscoustabbouleh, turkkilainen cacik ja hummus

Couscoustabbouleh

1 dl vettä
1 dl couscousta
1 tl oliiviöljyä
1 rkl voita
persiljaa puolikas ruukku
tuoretta minttua 1/4 ruukku
5 cm purjoa
kalamataoliiveja
100g kirsikkatomaatteja
1/2 limen mehu
suolaa
pippuria

Kypsennä couscous paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä. Silppua yrtit, paloittele purjo, halkaise tomaatit. Sekoita kaikki aineet keskenään, purista päälle limen mehu ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.


Cacik

1/2 kurkku
1 valkosipuli
2 rkl tuoretta minttua silpittuna
200g maustamatonta paksua jugurttia (Esim partaäijä tai Total)
suolaa
pippuria
sitruunamehua

Kuori kurkku, poista vetinen sisus. Raasta karkeaksi. Silppua valkosipuli. Sekoita kurkkuraaste, valkosipuli, jogurtti ja minttu kulhossa. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.


Hummus

1 tlk kikherneitä (valutettuna 170 g)
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunan mehua
1 tl juustokuminaa
(tahinia 1 rkl)
suolaa
pippuria

Valuta ja huuhtele kikherneet. Aja ne sauvasekoittimella (meillä kotona tätä sanottiin höpsisvatkaimeksi, meni pitkään ennen kuin edes tiesin laitteen oikeaa nimeä) karkeaksi tahnaksi. Lisää muut aineet, vedellä voit säännöstellä tahnan paksuutta.