23.8.2012

Gluteiiniton vadelma-suklaa-juustokakku

Työkavereille tartti tehdä jotain makeaa illanistujaisiin, ja yksi heistä on keliaakikko, niin tällaista sitten. Kaikki aineet myös laktoosittomia.



Gluteiiniton vadelma-suklaa-juustokakku

Pohja:
300 g gluteiinittomia digestive-keksejä
200 g laktoositonta voita

Sulata voi, murskaa keksit pieneksi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle. Vuokaan kannattaa laittaa esim leivinpaperi, niin lähtee sitten kakku helpommin irti.

Täyte:
6 dl laktoositonta kuohukermaa
1 rs laktoositonta tuorejuustoa
300g tummaa suklaata (muista katsoa tuoteseloste, suklaissa saattaa olla jäämiä erilaisista aineista!)

Vatkaa kerma, sekoita loppuvaiheessa joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää se kerma-juustoseokseen. Kaada vuokaan, tasoita pinta. Tumma suklaa hyydyttää, joten liivatetta tai muuta sellaista ei tarvitse.

Leikkaa paloiksi ja koristele vadelmilla.

Työkavereille kyllä maistui, ja yksi jopa kertoi haaveilleensa jämäpaloista aamun ruuhkassa. Itse olisin ehkä kaivannut mukaan jonkun vadelmasydämen tai muun raikastavan elementin.