7.10.2011

Pinaatti-vuohenjuustopiiras

Kaksi kertaa vuodessa saa viikon ajan syödä loputtomat määrät vuohenjuustoa. Stoccalla on aina hullujen päivien tarjouksessa 450g:n pötkö vuohenjuustoa ja Hippilässä tästä edullisesta ihanuudesta nautitaan täysin rinnoin. Tässä piirakan muodossa.



Pohja (itse tehty tai kaupan valmis)

Täyte:
50 g tuoretta pinaattia
5 kirsikkatomaattia
150g vuohenjuustoa

2 kananmunaa
200 g venäläistä jogurttia
loraus maitoa
100 g emmentalraastetta
suolaa
pippuria

Laita uuni kuumenemaan 200°C, kattilallinen vettä kiehumaan. Kauli pohja piirakkavuokaan ja laita hetkeksi uuniin esikypsymään. Halkaise tomaatit, viipaloi vuohenjuusto. Sekoita munat, maito, jogurtti ja juustoraaste. Kippaa pinaatit kiehuvaan veteen, kiehauta n 10 sekuntia, kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.

Ota pohja uunista, asettele siihen pinaatit, tomaatit ja vuohenjuusto ja kaada munamassa päälle. Paista n. 200°C puolisen tuntia tai kun munamassa on hyytynyt.