Hippi ei sieniin koske, mutta mun mielestä kanttarelli on parasta mitä metsällä on tarjota (no mustikat on aika lähellä kans). Nää sienet hain paikallisesta K-Marketista, mutta ei se makua haitannut.
Isoon piirakkavuokaan:
Pohja:
150 g voita
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,25 dl kylmää vettä
suolaa
Täyte:
200g kanttarelleja puhdistettuna
1-2 punasipulia
100 g parmesania
70 g gorgonzola sinihomejuustoa
timjamia
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
200 g creme fraichea
1,5 dl maitoa
Tee pohja; nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja suola. Laita jääkaappiin odottelemaan.
Paista kanttarellit ja sipuli, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaani, kuutioi sinihomejuusto. Levitä pohja vuokaan, lisää täytteet. Sekoita munat, creme fraiche ja maito (mausteita maun mukaan), ja lisää se piirakkavuokaan.
Paista n. 225°C (kaasu 5) 30-40 min, kunnes piirakka saa väriä ja munamaito hyytyy.
Ihana piiras |