25.10.2015

Parasta ikinä, Hasselbackan omenat

Olenko koskaan kertonut, että en ole ikinä oikein ollut lämpimien omenaruokien ystävä? Tai viime vuosina omenakin on alanut maistumaan lämpimänä, mutta mikään suosikki se ei koskaan ole ollut. Ennen kuin nyt. Näin jossain videon, jossa tehtiin Hasselbackan perunoiden tyylillä Hasselbackan omenoita, ja se näytti niin herkulliselta, että en voinut vastustaa kiusausta. Ja se oli parasta ikinä, tai ainakin paras omenaruoka ikinä. Makeaa, raikasta, tahmeaa ja kirpeää. Ja kylmää ja kuumaa. Helppo tehdäkin vielä. Nämä sopivat täydellisesti kurpitsarisoton jälkiruoaksi.



Kahdelle:

1 iso kotimainen, vähän kirpeä omena
2 rkl voita
1 tl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl sokeria
2 rkl gluteenittomia jauhoja (tai tavallisia, nekin käy)

2 palloa Jymyn vaniljajäätelöä

Kuori omena, halkaise kahtia. Koverra pikkulusikalla kota pois. Käännä omena tasainen puoli pöytää kohden, ja leikkaa siihen viiltoja n. puolen sentin välein. Älä kuitenkaan halkaise. Sulata 1 rkl voita, sekoita siihen fariinisokeri ja kaneli. Asettele omenat pieniin kulhoihin, ja valuta voiseos omenoiden päälle. Voit varovasti levittää viiltoja, jotta seos menee omenan sisuksiin saakka. Paista 200°C uunissa n. 15 min. Viipaloi sillä aikaa loppu voi, sekoita siihen sokeri ja jauhot. Lisää seos omenoiden päälle, ja paista uunissa vielä n. 10 min. Nosta jäähtymään, ja kun näpit pystyy koskemaan kippoon, niin nosta omenan päälle pallo jäätelöä ja nauti heti.