25.11.2014

Kissoja, musiikkia ja hyvää ruokaa Tallinnassa

Viime viikonloppuna suuntasin tyttökaverini kanssa nokan kohti Tallinnaa. Matkan tarkoitus oli teini-idolimme Roxeten konsertti, mutta lähes yhtä tärkeää oli hyvä ruoka, tallustelu kaupungilla, kuohuviini, pienimuotoinen shoppailu, kissakahvila Nurri ja tietysti kuulumisten vaihto oikein pitkän kaavan mukaan. Jo yksi pieni irtiotto hektisen ja stressaavan arjen keskellä tekee ihmeitä, sielulle ja ruumiille.

Sunnuntain lounaalle kolkuttelimme vanhan tutun Sfäärin ovia, mutta ilman varausta ei ollut mitään asiaa sisälle. Pienen harhailun jälkeen osuimme Platz-ravintolaan, joka täytti lounastarpeemme paremmin kuin hyvin. Sieniravioili oli oikein kelvollinen lounas, ja suuri plussa siitä, ettei raviolia ollut hukutettu kermaan, vaan kirkas kastike antoi hyvin tilaa sienien omalle maulle. Koska kyse oli tyttöjen humputtelureissusta, ruokajuomaksi tilattiin samppanjaa. Myös seuralaisen kana kuskusilla oli kuulemma maittavaa.


Illalle olimme varanneet pöydän Lusikas-ravintolasta, joka sijaitsi vanhan kaupungin laidalla. Alkuun tilasimme "viinin viereen"-listalta juustoja sekä snack-lautasen. Ihanat juustot, herkulliset hillot ja tuoreet tahnat olivatkin täydellinen aloitus illalle. Pääruoaksi minä söin ruijanpallasta hernesoseella ja ystäväni nautaa tryffelimuusilla. Molemmat oikein hyviä, mutta jäivät hieman loistavien alkupalojen varjoon. Jälkkärille ei ollut tilaa eikä aikaa, mutta espressot nautittiin trendikkästi purkista. Lasku kahdelta hengeltä yhden viinipullon kera tippeineen oli 45€/nuppi, joten varsin kohtuuhintaista nautiskelua.
Illan kruunasi Roxette, ja hoteista hotein (edelleen) Per Gessle. Saku Suurhallissa homma toimi, mihinkään ei tarvinnut jonottaa ja taksikin saatiin pienen pähkäilyn jälkeen takaisin. Illan kruunasi vanha klassikko; Tallinan Depeche Mode-baari.


Seuraavana päivänä kömmimme aamiaisen ja pienen shoppailukierroksen jälkeen Kissakahvila Nurriin. Salaatti oli kelvollinen ja kissat täydellisiä. Yksi tietty pesukarhu-häntä tarttui erityisesti mieleen. Kannattaa käydä rapsuttelemassa. 

iPhonen askelmittari näytti kahden päivän jälkeen 30 kilometriä, jalat muussina ja sydän täynnä ystävyyttä ja naurua. Niistä on parhaat retket tehty.