Nyt alkaa se ihana aika vuodesta kun ei ehdi valoisalla kuvaamaan ja kaikki kuvat näyttää keinovalossa kamalilta. |
Näin yksi leipä
240 g vettä
200 g vehnäjauhoja
160 g täysjyväjauhoja
20 g ruisjauhoja
30 g oliiviöljyä
11 g hiivaa
7 g suolaa
Mittaa kaikki ainekset tarkasti kulhoon ja vaivaa koneella vähintään 10 min. Kohota öljytyssä astiassa vedottomassa paikassa ainakin kaksi tuntia. Muotoile leiväksi ja anna kohota taas, vähintään tunti, liinalla peitettynä. Paista kuumassa uunissa, kaasu vaikka 6-7, joka sanoo asteissa n. 250-275°C kypsäksi.
Ai niin. Blossan tämän vuoden glögi oli saapunut Alkoihin. Taivaallista taannoisten inkiväärikeksien kanssa. Mutta pidin viime vuoden versiosta enemmän. Tässä alkoholi maistui liikaa läpi, mutta ehkä tätä voisi tuunata vähän laimeammaksi.