5.10.2012

Inkiväärikeksejä ja mustikkapannacottaa

Sunnuntain brunssi vaati arvoisensa jälkiruoan. Kakkua ei neljälle viitsi tehdä, macaronit tuntuivat jotenkin ihan ylitsepääsettömän hankalilta 8vaikka ne pääosin olenkin saanut onnistumaan) ja ihan pelkällä suklaapalalla en saa vanhempiani hurmattua. Netissä päämäärättömästi surffailtuani törmäsin inkiväärimadeleineihin,  mutta oikeaoppisten vuokien puuttuessa jalostui idea inkiväärikekseiksi. Fanni ja Kanelista löytyi mahtavan kuuloinen ohje, johon tein ihan pieniä muokkauksia. Lisäksi päädyin mustikkapannacottaan.



Inkiväärikeksit:

100g voita
1 dl fariinisokeria
3 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 tl inkiväärijauhetta
2 tl kylmää vettä

Mittaa kulhoon voi, fariinisokeri, siirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita jauhot, sooda ja inkivääri ja lisää taikinaan. Lisää vielä vettä teelusikallinen kerrallaan niin että massasta muodostuu taikina.

Laita taikina kolmeen pötköön pellille ja painele haarukalla kuvioita pintaan. Paista 175°C (Kaasu 3) n. 15 min. Anna jäähtyä pari minuuttia ja pilko pötköt vinosti kekseiksi.



Mustikkapannacotta:

pieni annos neljälle

1 liivatelehti
3,3 dl kermaa
2 rkl fariinisokeria
puolikas vaniljatanko

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, halkaise vaniljatano ja raaputa siemenet joukkoon. Lisää myös tangot kermaan. Kiehuta hiljalleen n. 15 min. Sekoittele useasti ettei pala pohjaan. Purista vesi liivatteesta ja lisää se kermaan. Sekoita hyvin. Poimi vaniljatangot pois ja annostele kerma annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, yön ylikin voi hyvin olla.

Mustikkakiille:

1 liivatelehti
1 dl mustikoita
tilkka sitruunan mehua /kuohuviiniä
(sokeria maun mukaan)

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Surruuta mustikat soseeksi. Kuumenna sitruunan mehu/kuohuviini ja liuota liivate siihen, kaada seos ohuena nauhana mustikoiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa massa pannacottien päälle, ja hyydytä jääkaapissa.

Erityisen kivalta tää vois näyttää läpinäkyvässä kipossa.