Tiluksilla vietetään sadonkorjuun aikaa. Viimeiset kesäkurpitsat ja sipulit pitäisi nostaa, perunoista puhumattakaan. Yrtit säilöä ja toivoa vielä aurinkoa ja valoa tomaateille. Eilen kutsuttiin ystävät kylään, ja pyöräytettiin sadonkorjuuhenkinen piirakka pöytään. Piirakan kaveriksi tehtiin pestoa tilusten yrttivalikoimasta (basilikaa, lehtipersiljaa, salviaa).
1 kesäkurpitsa
kourallinen kirsikkatomaatteja
useampi pikkusipuli (tai yksi isompi)
3 valkosipulin kynttä
muutama salvian lehti
oksa timjamia
oliiviöljyä
suolaa pippuria
chiliä
200g creme fraichea
2 kananmunaa
0,5 dl kermaa
200g fetaa
kourallinen parmesanraastetta
1 voihin leivottu rukiinen piirakkapohja
Pilko kesäkurpitsa, halkaise sipulit ja tomaatit. pilko valkosipulit muutamaan osaa. Pyörittele oliiviöljyssä, lisää mausteet ja paahda 200°C (kaasu 4) uunissa n. 10 minuuttia. Sekoita sillä aikaa creme fraiche, kananmunat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja taputtele se n päälle leivinpaperi ja kuivia herneitä painoksi. paista n. 10 min. Kaada täyte pohjan päälle, lisää vihannekset, murustele feta ja lopuksi parmesan päälle. Koristele yrteillä. Paista piirakkaa n. 25 min 200°C (kaasu 4) uunissa. Anna hieman jäähtyä.