Mökillä myös kokkailtiin, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Yhtenä iltana teimme burgereita ja niiden kylkeen tein kauden sesonkiherkusta, kukkakaalista nopean lisäkkeen Vege!-kirjan opeilla. Kukkakaali on kyllä hyvää tähän aikaan vuodesta, siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti.
Burgerin; tai kerrosleivän välissä oli aiolia, tsatsikia, avocadoa, tofua, salaattia ja paprikaa.
Paahdettu kukkakaalilisäke vuohenjuusto-sitruunakastikkeella
1 pieni kukkakaali paloiteltuna
oliiviöljyä paahtamiseen
salaatteja
1 prk pehmeää vuohenjuustoa
1 sitruunan menu
1 dl maitoa
suolaa
pippuria
(alkuperäisessä ohjeessa oli myös rosmariinia, mutta meillä ei ollut sitä mökillä)
Paahda kukkakaalin nuput oliiviöljyssä. Tee kastike; sekoita kastikkeen aineet keskenään. Notkista tarvittaessa maidolla. Sekoita kaikki aineet, ja nauti.