29.3.2015

Avokado-tofuhampurilaiset

Julistimme Hipin kanssa ensi kesän hampurilaiskesäksi, ja päätimme etsiä täydellisen vegeburgerin reseptin. Vaikka ihan vielä ei kesä olekaan, niin #burgerikesä2015 avattiin avokado-tofupurilaisella. Glorian Ruoka&Viinissä oli kiehtova tofypyörykkäresepti, josta kehittely lähti liikkeelle. Jo aikaisemmin leivottu briossisämpylä, tofupihvi, ketsuppia, cheddaria, salaattia, tomaattia, avokadoa ja creme fraicheen tehtyä tsatsikia. Aika kova aloitus, vaikka itse sanonkin.



Pihvit kaipasivat pyöryköitä enemmän pankojauhoja, mutta tässä niin kuin itse tein.

5 pihviä

300g pehmeää tofua
2 rkl tomaattipyrettä
100g parmesanjuustoa
1 nippu ruohosipulia
1 nippu lehtipersiljaa
1 valkosipulin kynsi
1 dl pankojauhoja (korppujauho käy myös)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl srirachaa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
Pankojauhoja
Oliiviöljyä paistamiseen

Soseuta tofu ja tomaattipyre. Pilko valkosipuli, ruohosipuli, persilja ja raasta parmesan. Sekoita kaikki keskenään ja lisää pankojauhot, oliiviöljy ja mausteet. Anna vetäytyä 15 min jääkaapissa. Tarkasta maku. Muotoile pihvit kääntele ne pankojauhossa ja paista, kunnes ne ovat kullan ruskeita. Jos taikina tuntuu edelleen löysältä, niin lisää hieman pankojauhoja taikinaan.