1.5.2012

Solna

Munkkivuoren Solna oli kohteena muutama viikko sitten. Ravintolalla on pitkät perinteet ja maininta Michelin-oppaassa.

Vaikka listalta ei yhtään kasvisruokaa löytynyt, toiveet otettiin hyvin huomioon kun ilmoitettiin varauksen yhteydessä kasvisruokatoiveesta. Toki pieni miinus oli, että kasvisalkuruoka oli maa-artisokkakeitto, jossa sinällään ei ole mitään vikaa, mutta sama ruoka oli listalla myös kateenkorvan kanssa samaan hintaan, niin olisi toivonut jotain pelkän keiton lisäksi.

Alkuruoaksi syötiin toast skagen punasipulihillokkeella, joka oli kyllä hyvää. Pääruoan kasvisvaihtoehto oli hyvä ja kekseliäs, ja vaikka se oli muokattu taas liha-annkoksesta, oli tarjolla muutakin kuin lisukkeet. Munakoisoa, vuohenjuustoa, soijapapua, paprikapyrettä.

Ja jälkkäriksi suklaakakkua mustaherukkasorbetilla ja marengilla. Osan makuun sorbetti oli liian kirpää mutta allekirjoittaneelle se oli juuri sopivaa, varsinkin makean marengin ja suklaakakun kanssa.

Kaiken kaikkiaan loistosuoritus, ja tavallisena lauanaina kaikki pöydät olivat täynnä.