20.11.2011

Pekaanipähkinäpiirakkaa


Hippilän ystäväpiiristä löytyy yksi amerikkalaisvahvistus, ja virallisena kiitospäivänä vietetään pikkujouluja, joten viikkoa liian aikaisin katettiin pöytä koreaksi ja oltiin kiitollisia. 
Happy thanksgiving!





Amerikkalaisten piirakoiden tapaan pohja on hyvinkin tavallinen, mutta mössö sisällä on todella makea. Ja kermaa vielä kaiken päälle. Se olisi pitänyt maustaa bourbonilla, mutta sitä ei pikkupulloissa lähi-Alkosta löytynyt, niin mentiin skottiviskillä.

Ohje on napattu jokseenkin suoraan Raflaoppaasta

Pekaanipähkinäpiirakka:
8:lle


Pohjaan:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl sokeria
4 rkl kylmää vettä


Täytteeseen:
200 g pekaanipähkinöitä
3 munaa
50 g sulatettua voita
2 dl muscvadosokeria
1 dl vaahterasiirappia
½ dl kermaa
1 rkl bourbonia (myös skottilainen käy)


Päälle:
2 dl kuohukermaa
tilkka viskiä 

Tee näin:
Sekoita pohjaa varten kylmä voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa. Jos et omista konetta, nypi voi jauho-sokeriseokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin kiinteytymään.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli pohja irtopohjavuoan pohjaan ja reunoille. Esipaista uunissa 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
Sekoita kananmunat, sulatettu voi, sokeri, siirappi, kerma ja alkoholi kevyesti vispaten. Lisää rouhitut pähkinät, ja kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Koristele pähkinänpuolikkailla. Laita vuoka  takaisin uuniin ja paista noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Puolessa välissä kannattaa heittää vaikka leivinpaperi päälle, jotta pinta ei tummu liikaa.
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi lisää viski, ja tarjoile haalean piirakan päällä.



Ai niin. On meidän joulupuukin jo koristeltu. Joulubonsai:

Cowboy on laittanut tonttulakin pääjän ja mennyt torkuille.