27.2.2011

Munaton mustikkapulla

Leipuri sai vanhemmiltaan rasiallisen mustikoita pakastimentyhjennystalkoista. Kaappi huusi tyhjyyttään, mutta aika vähilläkin aineilla voi muuttua mustikkapullaksi. Puoliksi maidoton jotta jäi kahvimaitoa aamuksi. Kokonaan vedelläkin varmasti pärjäisi.

n. 12 pullaa

Taikina:
2 dl vettä
1 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl ruokokidesokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon sokerit, suola ja kardemumma. Sekoita hiiva puoliin jauhoista ja lisää ne taikinaan. Lisää loput jauhot ja voi ja vaivaa tasaiseksi. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Täyte:
1 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl vettä
50 g voita

Lisäksi koristeluun maitoa ja raesokeria.

Murskaa mustikoita haarukalla, lisää perunajauho seokseen sitomaan kosteutta. Valmista vaniljakreemi.  Nuiji pullataikinasta ilmakuplat pois, kauli taikina levyksi, levitä levylle voi, mustikkasurvos ja vaniljakreemi. Rullaa ja leikkaa rullasta viipaleita.

Kohota pellillä peitettynä vielä puolisen tuntia.

Voitele rullat maidolla ja sirottele raesokeria päälle.

Paista rullia n. 200°C uunissa n. 15 min.