Tänään oli kaffepöydässä tarjolla siis vaaleanpunainen turkinpippurikakku.
Täytteeksi kakkuun sovelsin Taikinaterapiaa-blogista löytyvää Sitruuna-salmiakkikakkun ohjetta. Tykkään, että erimakuiset kerrokset on omissa väleissään joten ohje muokkautui seuraavanlaiseksi:
Sitruunatäyte:
0,75 dl vettä
1,25 dl sokeria
0,5 dl sitruunamehua
2 munankeltuaista
1 rkl vehnäjauhoja
nokare margariinia
1 prk (200 g) sitruuna"tuorejuustoa"
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 liivatelehti
Mittaa kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja margariini. Kiehauta seos koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä! Lisää maun mukaan sitruunaa. Kääntele kiisselin joukkoon tuorejuusto sekä kermavaahto. Liota liivate sitruunamehuun ja sekoita joukkoon.
Salmiakkitäyte:
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl vettä
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
n. 1 dl murskattuja turkinpippureita
2 liivatelehteä
Vatkaa kreemijauhe ja vesi tasaiseksi ja jätä tekeytymään. Yhdistä kermavaahto, vaniljakreemi ja karkkimurska ja sekoita tasaiseksi. Liota liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää liivatteet norona salmiakkivaahtoon.
Päällä on turkinpippuri-kicktoffeekinuski, samaisesta Taikinaterapiaa...-blogista bongattua ja sovellettua
n. 100 g kicktoffeta
1 dl kuohukermaa
n. 0,5 dl turkinpippurimurskaa
Laita toffeet, kerma ja karkkimurut kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes toffeet sulavat ja kinuski sakenee. Tipauta vesilasiin pisara kinuskia ja jos se leviää veteen, keitä vielä muutama minuutti. Valuta valmis kuorrutus kakun päälle.
Tämä määrä riitti kahden pienen kakun päälle ja jäi ylikin.
Lisäksi kakun päällä oli aikaisemmin maalaamani turkinpippurimies sekä pikeeriruusuja ja hilettä, jotka sain Englannin tuliaisina joku aika sitten.