16.1.2010

Kolme yötä jouluun..


14.1.2009

...laskin ihan itse. Laskit Urpo väärin, joulu meni jo. Huumoria eräästä vanhasta sketsisarjasta.
Palataanpa hieman vielä jouluaikaan. Erinäisten blogisurffailujen seurauksena Leipuri päätti myös itse kokeilla piparkakkujen koristelua.
Leipuri käytti piparkakkujen tekoon kaupan taikinaa ja vaaleampien keksien valmistukseen jonkinlaista perusmurotaikinareseptiä. Osaan kekseistä pistettiin myös mausteeksi pieni tujaus rommia. Katsellaanpa hieman millaisia pipareita viime jouluna syötiin.


Leipuri hieman valottaa taustoja: "Pikeeristä tuli hieman liian tujakkaa ja sen takia piparit ovat vähän klönttisiä. Kyllä ne sitten ensi jouluna onnistuu."

"Näissä pikeerikin onnistui jo vähän paremmin ja samalla kokeilin Englannista tilattuja elintarvikekynää ja glittereitä. Mau."

"Hiutaleharjoituksia"

"Kuusten koristelussa testasin tomuvärillä värjättyä kidesokeria ja sehän näyttikin ihan hauskalta."


Pipareita kertyikin joulun alla sen verran, ettei oikein tiennyt minne niitä olisi laittanut. Onneksi Leipuri osasi rakentaa myös varastointitilaa.

"Erinäisissä blogeissa oli tällaisia hienoja laatikoita ja päätin myös itse kokeilla semmoisen rakentamista. Tästä lähdettiin. "

"Ja tähän päädyttiin. Viisi palovammaa ja paljon pikeeriä rakojen peitoksi. Kai se laatikolta näyttää"

"Myös tämmöinen reki tuli tehtyä. Kaavat löytyivät Pirkan nettisivuilta www.pirkka.fi. Reki lähti tallille ilostuttamaan muita heppaihmisiä. Reki oli ennakkoarveluja helpompi valmistaa, eikä montaakaan kirosanaa lausuttu kokoamisen aikana."

"Kummipojan, 3,5v, ja hänen äitinsä kanssa tehtiin myös perinteinen piparkakkutalo. Tänä vuonna se pysyikin jo mukavasti kasassa, eikä tarvittu roudaria tai erikeepperiä. Koristeina käytettiin erinäköisiä karamelleja ja värjättyä pikeeriä."


Tämmöistä touhuilua oli keittiössä siis viime joulun alla. Pipareita on vieläkin kyllä jäljellä, mutta ehkä ne ennen ensi joulua tulee syötyä.