Viikonlopun kunniaksi Leipuri leipoi porkkanakakkua. Kotihippi raastoi porkkanat ja Leipuri hoiti muun osuuden. Porkkanakakku onnistui todella hyvin ja maistui älyttömän hyvältä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Leipuri kertoo itse kakun valmistuksesta:
Tässä ohjetta, Chocomumilta otin pohjan ohjeen ja muokkailin sitä pienemmäksi ja sävelsin itse päällysteen. Meillä ei tykätä makeasta, niin aika vähällä sokerilla mentiin taas.
Porkkanakakku
2 kananmunaa
125 g sokeria
3/4 dl öljyä
150g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
200 g porkkanaraastetta
40 g hasselpähkinärouhetta
125 g sokeria
3/4 dl öljyä
150g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
200 g porkkanaraastetta
40 g hasselpähkinärouhetta
Kuorrute
30 g pehmennyttä voita
50 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.50 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 14 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin siirrät sen lautaselle.
Lämmitä voita hetki mikrossa jotta se on pehmeää. Sekoita voi, tomusokeri, tuorejuusto ja sitruunamehu keskenään ja levitä kakun päälle.