16.1.2010

Sienikakkupohja


16.1.2009

Hippi on liesussa niin Leipuri päivittelee. Seuraava vaihe vaaleanpunaisessa turkinpippuritäytekakussa oli pohjan paisto. Tätä en olekkaan pitkään aikaan tehnyt, koska olen laiskuudessa ja ajanpuutteessa turvautunut kaupan pohjiin (+ en ole koskaan saanut pohjaa onnistumaan). Nyt päätin siiten tehdä pohjan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Ohjeen nappasin Kotikokin (http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7800/Sienikakku ) sivuilta, mutta pienensin sen kahteen kananmunaan ja muokkasin muutenkin hieman.

2 kananmunaa
1dl sokeria
1/2 dl kiehuvaa vettä
1 dl vehnäjauhoa
1/3 dl perunajauhoa
vajaa tl leivinjauhetta

170 asteessa ehkä 40 min.

Vaahdota munat ja sokeri, lisää kiehuva vesi pienissä erissä. Sekoita nuolijalla joukkoon siivilöidyt kuivat aineet ja kaada liian pieneen (n. 12 cm)  korppujauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa. Kun taikina nousee liikaa ja kuohuu yli vuoasta, laita uunin pohjalle lässähtämisen uhallakin uunipelti. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä hetki ja kumoa se. Uunin jäähtymistä odotellessa, mieti miten saat taikinat kaavittua kaasu-uunin koloista (ideoita, kellään?).
Kaikesta huolimatta tämä on ehkä ulkonäöllisesti onnistunein kakkupohja ikinä, mutta voisikohan osan työvaiheista jättää väliin?