8.12.2012

Cheddar-parsakaali-uuniperunat

Näin jossain netissä mahtavan kuvan cheddarilla ja parsakaalilla täytetyistä uuniperunoista. Hiljainen lauantai antoi hyvän tilaisuuden testata näitä. Vierelle paistoin wokkihenkisen höystön endiivistä, jonka maustoin piripirillä. Kerrassaan maittava lauantai-ateria.



2-3 isoa perunaa (rosamunda, tai muu uuninkestävä lajike, meillä Siikliä, joka ei ollut ehkä paras vaihtoehto)
200g parsakaalia
75 g cheddar-juustoa
3-4 rkl maitoa
suolaa
pippuria

Pese perunat ja paista niitä 200°C (Kaasu 4) uunissa 50-60 minuuttia kunnes kypsiä. Keitä sillä aikaa parsakaali, leikkaa nuput pieniksi ja kiehauta muutama minuutti suolatussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä, ja laita sivuun odottamaan perunoita. Raasta cheddar. Kun perunat on kypsiä, halkaise ne kahtia ja koverra sisus kulhoon niin, että kuori jää ehjäksi. Muussaa haarukalla tms. ja lisää parsakaalit ja cheddar (säästä vähän pinnalle) joukkoon. Lisää maitoa niin että seoksesta tulee ilmava. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita peruna-juusto-parsakaaliseos takaisin perunankuoriin, ripottele loppu cheddar päälle. Paista 200°C 15-20 min kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut vähän väriä.