30.4.2013

Parsa-parmesanpiiras

Vappuna meillä on tarjolla myös parsapiirakkaa, joka on maustettu parmesanjuustolla ja tuoreella timjamilla. Idean tähän nappasin Kauhaa ja rakkautta-blogista, jossa oli samoista aineksista rakennettu suupaloja. Meillä ne kasattiin piirakan muotoon.



22-24 cm vuokaan:


Pohja:
150g voita
3 dl jauhoja
0,75 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
ripaus kuivattua timjamia

Täyte:

Nippu parsaa
2 prk creme fraichea
2 kananmunaa
Timjamia
4 dl raastettua parmesania
Suolaa
Pippuria
Limen mehua


Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää mausteet ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Painele pohja voideltuun vuokaa, päällystä leivinpaperilla, ja laita esimerkiksi kuivattuja herneitä, makaroneja tms painoksi leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa 200°C (kaasu 4,5) n. 10 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.
Kypsennä parsat napakaksi, raasta parmesan. Sekoita cremefraichet, kananmunat, mausteet ja juustoraaste. Tarkista maku. Asettele parsat pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista 200°C uunissa n puoli tuntia.

Vuole ennen tarjoilua päälle muutama parmesanlastu ja lisää tuoretta timjamia koristeeksi.



Hauskaa vappua kaikille!