16.4.2013

Porkkana-omenamuffinssit

Hippilässä tartuttiin Hävikistä herkuksi-hengessä keittokirjahaasteeseen. Haaste onkin ollut luvattoman pitkään tauolla. Lähdetään reissuun ensi viikolla, niin pitää jääkaappia tyhjentää. Tähän upposi mukavasti hieman niuhtuneet porkkanat, omput ja mascarponejuuston pohjat.


Resepti mukaeltu Makeat ja suolaiset muffinit-kirjasta.



10 muffinssia

60g voita
1 iso omena
2 keskikokoista porkkanaa
180g jauhoja
100g ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa

Mascarponejuustoa tarjoiluun

Sulata voi. Kuori ja raasta omppu ja porkkanat. Sekoita kaikki kuivat aineet yhdessä kulhossa ja toisessa kananmunat, maito ja sulatettu voi. Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Nostele muffinssivuokiin, jätä hieman kohoamisen varaa. Paista puolisen tuntia 180°C (Kaasu 3). Jäähdytä. Vatkaa mascarpone notkeaksi ja voitele muffinssit sillä. Nam.



Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio & Olio - yksinkertaisen pastan A & O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Bistro - Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja