1.4.2013

Omenapannari

Pääsiäsen lomapyhien ja mökkireissun takia jääkaappi huusi tyhjyyttään. Onneksi oli maitoa, munia ja omppusosetta, joten pikakehittelin meille iltapalaksi omppupannarin. Teen aina pannarin sokerittomana, koska täytteillä saa sitten tarvittaessa muokattua iltapalasta joko makean tai suolaisen version.

Puolikas uuninpelti

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl täysjyväjauhoja
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,25 dl oliiviöljyä
1 dl omenasosetta

Vatkaa munat, lisää maito. Lisää jauhot pikkuhiljaa ropotellen. Lisää suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia, lisää omenasose ja öljy. Kaada vuokaan ja paista 220-240°C (kaasu 5-6) reilu puoli tuntia.